Световните шампиони от Франция се завърнаха пред своя публика с победа 2:1 над Холандия в мач от Лигата на нациите, Лига А, група 1.

13 снимки

„Петлите” бяха акламирани горещо от препълнените с 80 000 трибуни на „Стад дьо Франс” в Париж и след нулевото реми в Мюнхен срещу Германия, сега поведоха в тази група с 4 точки, пред Германия 1 и Холандия 0.

В 14-ата минута „петлите” откриха резултата. Куинси Промес върна необмислено топката назад, тя попадна у Матюиди, който центрира топката за непокрития Мбапе, реализирал деветия си гол с националната фланелка за 1:0.

Първото полувреме премина под диктовката на световните шампиони, подтиквани и от ентусиазираната си публика, дошла да види своите герои за пръв път след триумфа в Русия това лято.

Холандците така и не успяха да затруднят френската защита до почивката.

Французите започнаха спокойно и почти ходомвторото полувреме, явно дотолкова уверени в силите си, че няма как да бъдат наказани.

Но холандците ги стреснаха неприятно.

В 66-ата минута Жоржиньо Вайналдум се оказа на стрелкова позиция диагонално срещу вратата на Франция, но прати топката малко встрани от нея.

В следващата минута обаче Кени Тете центрира отдясно и връхлитащият Райън Бабел забоде с глава топката във вратата на световните шампиони за  1:1.

Но домакините отново вдигнаха темпото и скоро стигнаха до втори гол. Вкара го с Оливие Жиру в 75-ата минута, като и вратарят на „лалетата” Силесен не успя да се намеси по най-добрия начин.

Холандците не се отказаха да търсят нещо повече от мача, но победата с 2:1 и трите точки останаха на сметката на Франция.