Дания, вече с титулярите, успя да победи у дома Уелс на Гарет Бейл и компания с 2:0 в мач от Лигата на нациите.

Двубоят  в датския град Орхус бе изигран пред 17506 зрители от домакините вече с титулярите след станалите известни проблеми, които те имаха с федерацията заради спонсори. По тази причина аматьорска формация на Дания загуби преди няколко дни контрола със Словакия с 0:3, но в двубоя от Лигата на нациите, Лига B, група 4 титулярите на „червения динамит” бяха на висота.

Представилият се много силно в първия си мач тим на Уелс /4:1 срещу Ирландия/  стоя равностойно през първото полувреме, но допусна в 32-ата минута твърде много свобода в наказателното си поле за Кристиан Ериксен. Играчът на Тотнъм получи топката и имаше време даже да се нагласи, преди да шутира точно за 1:0.

В 63-ата минута при центриране в наказателното поле на Уелс топката срещна ръката на Етан Ампаду и съдията посочи бялата точка. От дузпата с безапелационно изпълнение Кристиан Ериксен вкара втория си гол в мача и направи резултата 2:0.

В 84-ата минута Томас Дилейни можеше дори да покачи на 3:0 за Дания, но вратарят Уейн Хенеси спаси.

Това се оказа и крайният резултат в мача, като след трите изиграни мача досега в тази група Дания и Уелс имат по 3 точки, а Ирландия е без актив.

Други резултати, в Лига D:

Македония – Армения 2:0

Грузия – Латвия 1:0

Лихтенщайн - Гибралтар 2:0