Националите на Украйна започнаха по най-страхотния за феновете си начин в новия турнир на УЕФА Лигата на Нациите. "Жълтите" взеха втора победа от два мача в групата си от Дивизия В, като сега жертвата им беше Словакия. 

Развръзката в този мач дойде в самия край, като авторът на попадението беше Андрий Ярмоленко от дузпа. И с оглед на факта, че в тази група са само три тима и се играят по четири мача общо, много трудно може да стане изненада и украинците да бъдат изместени от върха. 

В първия си мач момчетата на Андрий Шевченко надделяха с 2:1 над Чехия като гости, а сега се справиха и със съседите на предишния си опонент, за да погледнат към върха в дивизията. Ако го запазят, от следващото издание на Лигата на Нациите ще играят с най-добрите европейски отбори. 

Мачът се игра в Лвов пред празни трибуни заради наказание на домакините. Въпреки тягостната обстановка обаче, домакините успяха да се доберат до необходимия им резултат. А съперникът беше в пълната си мощ и с всичките си звезди. 

Още в 10-та минута словаците можеха да поведат, но оказалият се на страхотна позиция Владимир Вайс не успя да намери мрежата, като защитник на Украйна изби. Но до края на полувремето "жълтите" бяха тези, които държаха инициативата и атакуваха по-опасно. 

Роман Яремчук пропусна в 30-та минута от страхотна позиция, а малко след това и Йевхен Коноплянка не можа да намери целта. В 35-та минута Руслан Малиновски прати топката от пряк свободен удар малко над напречната греда. 

В крайна сметка попадения преди почивката не паднаха и развръзката остана за второто полувреме. Малко след изтичането на час игра от началото на мача двата тима си размениха по една страхотна нереализирана възможност. Първо Тарас Степаненко не беше точен за Украйна, а после Станислав Лоботка не можа да вкара за Словакия. 

Така се стигна до 80-та минута, когато дойде и развръзката. Тогава Милан Шкриняр повали Виктор Циганков в наказателното поле, реферът посочи бялата точка, а от нея Андрий Ярмоленко стреля в мрежата. Вратарят Мартин Дубравка отклони топката, но не можа да я отклони извън очертанията на вратата. 

Томаш Хубочан изпусна най-доброто положение за словаците в края, когато не можа да намери вратата при едно разбъркване и в крайна сметка нямаше други възможности за гол. Така Украйна събра 6 точки, а Словакия и Чехия са без актив.