Актуалният носител на Купата на Германия – Айнтрахт Франкфурт завоюва втора поредна победа в група Н на Лига Европа, след като победи у дома гостуващия Лацио с 4:1. Представителят на Бундеслигата спечели мача по категоричен начин, демонстрирайки далеч повече игрови аргументи, макар да бе подпомогнат от двата червени картона, които видяха Душан Баста и Хоакин Корея от „лациалите”.

Головото шоу на „Комерцбанк-Арена” стартира още в 4-ата минута, когато играчите на Лацио се подредиха по потресаващ начин, за да бранят корнер. Джонатан де Гузман центрира към границата на вратарското поле, където уж беше пълно с играчи на италианците, но никой не скочи с Дани да Коста, а крайният защитник по зверски начин заби топката под гредата – 1:0.

Лацио някак съумя да изравни в 23-ата минута. Чиро Имобиле даде хубав пас за Корея отляво, който проби и навлезе в наказателното поле. Аржентинецът по перфектен начин намери включилия се от втора позиция Марко Пароло, а италианецът беше перфектен в завършващия удар, който влетя ниско до дясната греда – 1:1.

Пробойните в защитата на Лацио не позволиха равенството да се застои твърде дълго. Само 5 минути по-късно Себастиен Альор овладя топката отдясно в наказателното поле и комбинира с Мият Гачинович. Последният поведе към аутлинията, а после находчиво сви подаването си назад, оставяйки на Филип Костич цялото време на света, за да прецени къде да стреля. Крилото беше безпощаден с мощен удар под гредата – 2:1.

Айнтрахт Франкфурт - Лацио 4:1

източник: Gulliver/Getty Images

В продължението на първото полувреме Лацио остана с човек по-малко, след като по много наивен начин Баста си заработи втори жълт картон. Първият бе дошъл само 9 минути по-рано, а сега 34-годишният сърбин задържа съперник пред наказателното поле на Айнтрахт.

Второто полувреме започна пак с ранен гол за „киселата дива”. Альор стартира контраатака, като чукна кълбото през краката на съперник и се устреми напред. Широката крачка на французина бързо го отведе до наказателното поле, където той даде пас – този път през краката на Уолъс – и така остави Лука Йович съвсем сам срещу Силвио Прото. Сърбинът не трепна, а с майсторски прехвърлящ удар наказа Лацио – 3:1.

Седем минути по-късно съдията доста пресилено остави италианците с 9 души на терена. Хоакин Корея атакува Де Гузман в гръб точно когато холандецът се освобождаваше от топката с пас. Съприкосновение между двамата имаше, но то съвсем не бе толкова грубо или опасно, че да заслужи директно отстраняване от игра. Въпреки всичко реферът взе тъкмо това решение и на практика отряза всякакъв път пред Лацио обратно в мача.

В добавеното време на мача Айнтрахт оформи крайния резултат чрез добър пробив на Талеб Тауата отляво. Израелецът центрира много добре към далечната греда, където Да Коста се бе включил отново  и от упор разстреля Прото за втори път в мача – 4:1.

Айнтрахт оглавява класирането в група Н с 6 точки от двама мача. Лацио е втори с 3 пункта, докато Олимпик Марсилия и Аполон са съответно трети и четвърти с по 1 точка. В следващия кръг Айнтрахт приема Аполон, докато Марсилия е домакин срещу Лацио.

Лига Европа, група Н, класиране:

1. Айнтрахт Франкфурт 2 2 0 0 6:2 6 т.

2. Лацио 2 1 0 1 3:5 3 т.

3. Марсилия 2 0 1 1 3:4 1 т.

4. Аполон 2 0 1 1 3:4 1 т.