Българският защитник Живко Желев коментира, че никой от тима на Левски не го е търсил, след като се появиха информации, че бранителят представлява интерес за „сините”.

Днес стана ясно, че бившият футболист на Ликтес няма да продължи кариерата си в Стяуа, къде изкара последния сезон.

„Вярно е, че от днес не съм футболист на Стяуа. Получихме факс, че няма да ми бъде продължен договора, както ми обещано преди да си тръгна. Нищо не мога да направя по този въпрос. Така е във футбола. Щом така са решили не мога да ги съдя и да им се сърдя. От днес съм свободен футболист”, коментира Желев.

„Мога да говоря само от мое име за престоя си в Стяуа. Доволен съм от сезона, който прекарах там. Изиграх абсолютно всички мачове с изключение на един, в който бях наказан. Мисля, че се представих доста добре. Това, че играх във всички мачове говори само по себе си. Успяхме рано да си осигурим участие в Лига Европа, а не като миналата година да треперим до последния кръг.”

„Вярно, че целта беше шампионската титла, но не успяхме. Мисля, че все пак това не е чак такъв провал. Има доста равностойни отбори. Няколко кръг а преди края шест отбора имаха шанс за титлата.”

„Четох за Левски. Доста интересни неща се изписаха. До този момент не са се свързвали с мен. Мога категорично да заявя, че до този момент никой от Левски не ме е търсил. Много интересно откъде са тези информации. От три години съм в чужбина. Искам малко време, за да видя какви оферти ще имам и да избера най-доброто за мен и моето семейство.”

„Познавам Флорин Брату. Играл съм не веднъж срещу него и той ме познава много добре. Изключително добър футболист, много бърз с добър усет към гола. Мисля, че ще помогне много на Литекс да постигне”, завърши българският защитник.