Българският нападател Илиян Мицански игра едно полувреме за своя Заглебие Любин при втората победа на тима в полската Екстракласа. В първи мач от 12-я кръг на надпреварата, Заглебие се наложи над един от челните отбори в класирането – Полония Битом с 2:0.

Илиян Мицански, който през септември лекуваше лека травма, а и не е сред любимците на новия треньор Францичек Смуда, започна мача на резервната скамейка. След като през цялото първо полувреме Заглебие не успя да пробие противниковата отбрана, българският стрелец не появи в игра на почивката. Той подсили сериозно нападението на тима от Любин, и това се отрази в резултата.

Мицански имаше две много добри положения да открие, но първо ударът му от 14 метра излезе в аут, а след това друг мощен шут бе отразен от вратаря на гостите и срещна напречната греда. Веднага след това обаче Лукаш Ханзел реализира първия гол за Заглебие, с далечен изстрел от 25 метра, в 75-та минута. Пет минути по-късно Мамаду Траоре се реваншира за многото си пропуски в срещата, и оформи крайното 2:0.

Успехът бързо изкачи Заглебие Любин над чертата на изпадащите, с девет точки, но още в следващите два дни, при изиграването на останалите срещи от кръга, тимът може отново да се озове на дъното.