Котиращият се като „най-добър” съдия в Англия Хауърд Уеб за пореден път се превърна в главното действащо лице в двубоите между Манчестър Юнайтед и Ливърпул. В мач от третия кръг на турнира за Футболната асоциация в Англия, Манчестър Юнайтед се наложи с 1:0 и по-този начин се класира за следващия етап на надпреварата. Сблъсъкът бе дебютен за новия мениджър на „червените” Кени Далглиш, който вчера замени на поста уволнения Рой Ходжсън.

 

 

Развоят на двубоя на „Олд Трафорд” бе предрешен само за половин час игра, в който домакините поведоха с 1:0 от дузпа, а капитанът на гостите от Ливърпул Стивън Джерард бе изгонен с директен червен картон.

 

„Червените дяволи” взеха преднина още във втората минута, когато Уеб отсъди дузпа, след нарушение на Даниел Агер срещу Димитър Бербатов. На телевизионните повторения обаче се видя минималния контакт между българина и бранителя, което в крайна сметка беше достатъчно за Хауърд Уеб да посочи бялата точка. Зад топката застана ветерана Райън Гигс, който разстреля Рейна с удар в левия ъгъл на вратата.

 

След гола гостите от Ливърпул създадоха повече добри положения пред противниковата врата, но завършващите удари на нападателите на гостите не бяха на висота. Повратен момент в мача се оказа червеният картон на Джерард, който бе изгонен за груба фаул срещу Майкъл Карик в центъра на терена. В последната минута на първата част бранителят Джони Еванс стреля отлично с глава след изпълнение на корнер, но изстрелът му спря в десния страничен стълб на вратата.

 

 

Второто полувреме започна с масиран натиск за домакините, от който обаче футболистите на Юнайтед не успяха да се възползват. В 56-ата минута Бербатов имаше отличен шанс да покачи. Топката бе центрирана в наказателното поле, където Пепе Рейна бе надигран от Ернандес, топката попадна в българина, който то седем метра я прати високо над вратата. Отново Бербатов пропусна в 68-ата минута, когато ударът му бе отклонен в корнер. След изпълнението на ъгловия удар домакините имаха възможност да вкарат нов гол след пет последователни удара в рамките на няколко секунди! И при петте изстрела обаче последна преграда пред гола се оказа Пепе Рейна, който в крайна сметка изби в нов корнер.

 

Положенията на Ливърпул пред вратата на Томас Кусчак през вторите 45 минути бяха сведени до три, които бяха дело на резервата Бабел, Даниел Агер и Фабио Аурелио. Бразилецът имаше отличен шанс да изравни от свободен удар, но полският страж на Юнайтед се намеси с вещина и успя да опази вратата си суха.

 

В друг мач от кръга, който се игра по същото време, Тотнъм нямаше проблеми срещу Чарлтън и се наложи с 3:0. Головете реализираха Таунсенд и Дефоу, който бе точен на два пъти.

 

МАНЧЕСТЪР ЮН. - ЛИВЪРПУЛ 1:0

(Гигс 2', дузпа)

Манчестър Юнайтед: Кусчак, Евра, Еванс (Смолинг), Фърдинанд, Рафаел, Гигс, Флетчър (Андерсон), Карик, Нани, Чичарито (Оуен), Бербатов

Резерви: Линдегаард, Гибсън, Обертан, Фабио, Андерсон,

Ливърпул: Рейна, Аурелио, Кели, Агер, Шкъртел, Мейрелеш (Шелви), Лукас, Макси (Бабел), Каут, Джерард, Торес (Нгог) 

Резерви: Гулаши, Кириякос, Уилсън, Пулсен

Стадион: Олд Трафорд

Съдия: Хауърд Уеб , 74 727

<p>ИМАШЕ ЛИ ДУЗПА СРЕЩУ БЕРБАТОВ? ГЛАСУВАЙТЕ В АНКЕТАТА НА GONG.BG</p>
 


muufa

Goaa | Myspace Video