Димитър Бербатов даде обширно интервю преди дербито с Ливърпул за ФА Къп в неделя. Освен за предстоящия мач и амбициите си в турнира, Берба си припомни и началото на кариерата си в Юнайтед, което не е било никак лесно.

Българинът благодари на Сър Алекс Фъргюсън за доверието в него. Освен това той намекна, че след време може да се върна и да играе в родината си.

„Когато пристигнах в Юнайтед бе трудно за мен да вляза в титулярните 11, заради качеството на нашия състав – но аз изчаках моя момент. Мениджърът изискваше от мен да остана спокоен и да се концентрирам да избегна напрежението”, разкрива бившият капитан на националния отбор.

„Никога не бях притеснен от всичките слухове за възможно мое напускане на Юнайтед. Дали ще завърша кариерата си тук, не знам. Може би ще играя отново в България”, призна Берба.

„За сега моята работа е да вкарвам, колкото се може повече голове за Юнайтед. Не е точна наука и не може да се случи всеки ден, но винаги това е моята цел. Това е, което правя и ще опитам да го направя и срещу Ливърпул”.

„Този сезон е отличен за мен, много съм щастлив. Нямах проблеми с контузии и играя с повече увереност. Невероятно е за нападател да може да каже това”.

Бербатов коментира и проблемите на своя партньор в атака Уейн Рууни, както и страхотната форма на друг нападател – Хавиер Ернандес.

„Хавиер (Ернандес) помага много на отбора. Той се приспособи перфектно към английския футбол и вкарва добре. Смятам, че той ще бъде голям играч за клуба, защото е интелигентен и учи бързо. Клубът е зад него и му помага да се интегрира във всички аспекти на живота. Ние му помагаме и сме щастливи от неговото представяне и головете му”.

„Уейн (Рууни) е звезда. Той винаги дава 100% и този сезон той направи големи жертви с работата си за отбора. Руу демонстрира, че не е тук само за голове – за мен, той е перфектен партньор”.