Веднага след като бе освободен от поста мениджър на Ливърпул, Рой Ходжсън даде изявление за клубния сайт, в което изрази благодарността си за времето в клуба. В същото време обаче, Ходжсън сподели, че не е имал достатъчно време да остави следя в отбора.

„Да бъда помолен да ръководя футболен клуб Ливърпул бе огромна привилегия. За всеки мениджър би било чест да ръководи клуб с такава невероятна история, такива традиции и такива невероятни фенове”, сподели Ходжсън.

„Ливърпул е един от най-великите клубове във футболната история. За мен, въпреки това, последните няколко месеца бяха сред най-предизвикателните в моята кариера”.

„Много съм тъжен, че не можах да оставя моя отпечатък върху отбора, че не ми бе дадено време да привлека нови играчи в клуба през този трансферен прозорец и да мога да съм част от възродителния процент в Ливърпул”.

„Клубът има някои велики играчи от световна класа, с които бе удоволствие да работя и желая на целия отбор да се справи добре в остатъка от сезона”.

„Благодаря на тези, с които успях да изградя близки работни отношения за тяхната лоялност и подкрепа през това време, и разбира се на феновете на Ливърпул, вашата страст и посвещение към клуба ще изкачат Ливърпул на върха отново”, завърши Ходжсън.