Рой Ходжсън вече не е мениджър на Ливърпул. Новината бе съобщена официално на клубния сайт. Двете страни се разделят по взаимно съгласие. До края на сезона отборът ще бъде воден от клубната легенда Кени Далглиш, който ще дебютира още в неделя срещу Манчестър Юнайтед за ФА Къп.

Собственикът Джон Хенри благодари за усилията на вече бившия мениджър и изрази задоволство от назначението на Далглиш: „Благодарни сме за усилията на Рой през последните 6 месеца, но и двете страни смятаме, че най-добре за клуба е той да освободи позицията на мениджър. Желаем му всичко най-добро за в бъдеще”.

„Щастливи сме, че Кени Далглиш се съгласи да ръководи отбора в неделния мач за ФА Къп на „Олд Трафорд” и през остатъка от сезона”.

„Кени бе не само легендарен футболист, той бе третия от нашите трима най-успешни мениджъри – трима гиганти. Ние сме изключително щастливи и благодарни, че той реши да поеме отбора по средата на сезона”.

Подобно бе и мнението на президента Том Уорнър: „Никой, който го е грижа за този велик клуб не е бил щастлив от начина, по който този сезон вървеше. Ние разгледахме възможностите и обмисляхме дълго, кое е най-доброто за нас, за да продължим напред. Кени ще ни донесе значителен опит на позицията и ще осигури мениджмънт и лидерство за остатъка от сезона”.