Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов получи средни оценки от медиите в Англия за представянето си при победата с 2:1 над Стоук Сити. Българският футболист остана на терена през всичките 90 минути, но не успя да се разпише.

“Бербатов ръководеше нещата в атаката на Юнайтед през първото полувреме. Създаде много възможности пред своите съотборници, като самият той бе близо до това да открие резултата. През второто полувреме обаче активността му намаля”, коментират на сайта на “червените дяволи”.

Местният вестник “Manchester Evening News” пише 6-ца (по десетобалната система) на българина. “Бербатов не успя да добави нов гол на сметката си”, пишат в изданието. По-слабо са оценени единствено Дарън Гибсън и Райън Гигс. Шестици получават повече от играчите на Юнайтед.

В същото време, “Sky Sports” и “Sun” поставят 7-ца на българина. И двете издания обявяват Нани за играч на мача. Португалецът подаде за попадението на Ернандес, като вкара и втория гол за “червените дяволи”.

“Goal” дава оценка 6,5 на Бербатов. “Не показа най-доброто от себе си. Но все пак бе ключовата фигура в атаката на Юнайтед. Задържаше топката добре. Раздаваше интелигентни пасове в последната третина на мача”, коментират от английското издание.