Манчестър Юнайтед победи у дома Стоук Сити с 2:1 в среща от 22-ия кръг на Висшата лига и излезе еднолично начело в класирането.

След този успех червените дяволи се откъснаха с три точки пред градския съперник Манчестър Сити, като освен това имат да изиграят през сезона и мач повече от гражданите.

Очаквано Юнайтед започна по-силно на Олд Трафорд и в 21-ата минута имаше претенции за игра с ръка в наказателното поле на грънчарите, но дузпа не бе отсъдена от съдията Марк Клатенбърг.

Секунди по-късно рикоширал пас на Райън Гигс намери Димитър Бербатов, който се озова очи в очи срещу вратаря Асмир Бегович, но отблизо стрела покрай гредата, след като бе притиснат от Роберт Хут.

В 27-ата минута Бербатов изведе Луиш Нани отдясно, португалецът центрира в малкото наказателно поле и там Хавиер Ернандес с пека вкара технично за 1:0.

Десет минути по-късно мексиканският национал също бе изведен на добра позиция, но шутира покрай вратата, а полувремето завърши с гол преднина за Юнайтед.

В 50-ата минута Тунчай центрира отляво, а Дийн Уайтхед се извиси и с глава матира Томаш Кушчак с първия удар на Стоук в очертанията на вратата в мача.

В 62-ата обаче Нани даде заявка за Играч на мача, след като с прекрасен изстрел пред границата на наказателното поле простреля Бегович за 2:1.

В 78-ата Стоук Сити също имаше претенции за дузпа, след единоборство между Дарън Гибсън и резервата Рикардо Фулър.

11 минути преди края в игра се появи и Майкъл Оуен, който не беше играл повече от три месеца заради контузия.

В 81-ата ветеранът Райън Гигс опита да изненада вратаря на гостите с интересен удар с външен фалц от десетина метра, но топката не намери очертанията на вратата.

В последните минути футболистите на сър Алекс Фъргюсън държаха съперника си далеч от врата и Ман Юнайтед спечели с минималното, но изключително важно в битката за титлата 2:1.

Димитър Бербатов пък бе титуляр за червените дяволи в четвърти пореден мач в рамките на само 10 дни и игра пълни 90 минути срещу Стоук Сити.

Още две срещи от Висшата лига се изиграха във вторник вечер:

Фулъм – Уест Бромич Албиън 3:0 (1:0 Саймън Дейвис 45’, 2:0 Климптън Демпси 56‘, 3:0 Бреде Хангеланд 65’)

Блекпул – Бирмингам Сити 1:2 (0:1 Александър Хлеб 24’, 1:1 Дъдли Кембъл 68’, 1:2 Скот Дан 90’)