Спортният директор на Ювентус Джузепе Марота говори за възможността през зимния трансферен прозорец да бъде привлечен Дидие Дрогба от Шанхай Шенхуа, а и за тима на Фиорентина, който се подсили с нападателя на Виляреал Джузепе Роси, а през лятото искаше да вземе Димитър Бербатов, каквото желание тогава имаха и бианконерите.

Ето какво каза Марота за Дрогба: „Винаги се правят запитвания за играчи и ние правим такива. Отбелязахме неговата наличност, но сега ще трябва да проверим дали той ще бъде съвместим с нашите финансови възможности, тогава ще говоря с треньора Антонио Конте.“

Според днешния брой на „Gazzetta dello Sport“ от Юве, който усилено търси нов централен нападате, е готов да предложи на бившия голмайстор на Челси договор до юни 2014 година на стойност 5,5 млиона евро.

„Джузепе Роси беше изключителен играч преди контузията си. Надявам се, че той ще възстанови най-добрата си форма“, коментира Бепе Марота.

„Що се отнася до неговия трансфер, ние не сме се намесвали като цяло. За да бъда честен, ние не сме се спречквали с Фиорентина и дори при лятната оферта за Димитър Бербатов.“

„Стеван Йоветич е велик футболист, такъв, който със сигурност предизвиква интерес. Той е огромен талант с бъдеще, с оглед на неговите възраст и качества. Ние обаче никога не сме били в конкретни преговори с Фиорентина за него и ние не възнамеряваме да водим такива в този момент от времето“, каза още шефът на Ювентус.