Сампдория направи истинско геройство при гостуването си на Ювентус при подновяването на италианския шампионат след празниците и победи шампиона с 2:1. Срещата от 19-ия кръг бе белязана от доста спорното изгонване на Гаеатон Берарди за два жълти картона още преди почивката, но с много характер и добър футбол генуезци обърнаха резултата в своя полза.

Отборът на Конте пръв имаше шанс да поведе, след като Симоне Падоин поднесе топката на Себастиан Джовинко, но ударът на последния не попадна в целта. Самп обаче не се отказа и в 18-ата на свой ред получи възможност да стреля към вратата на Буфон, но шутът на Андреа Поли попадна право в ръцете на опитния страж.

В 24-ата минута Маркизио нахлу в наказателното поле и бе подкосен от съперник, а главният съдия посочи бялата точка. След кратка дискусия кой да бъде изпълнителят Себастиан Джовинко стреля ниско по тревата за 1:0.

В 32-ата минута дойде и най-дискусионният епизод в мача, когато Бернарди направи шпагат в краката на Маркизио, закачи леко топката, а след това препъна халфа до тъчлинията. Съдията отсъди нарушение и вдигна пресилен втори жълт картон на швейцареца.

Това поуспокои домакините, които заиграха на по-ниска скорост и вече не търсеха толкова настоятелно гола.

Поведението на „бианконерите“ не се промени и след почивката, която се отрази позитивно на гостите. Играчите на Делио Роси излязоха преобразени на терена и в 54-ата Мауро Икарди изравни резултата след хубав пас на Ненад Крстичич. При изстрела на аржентинеца топката тупна точно пред Джиджи Буфон и излъга вратаря.

Дори и това не предизвика реакцията на „старата госпожа“ и в 69-ата Икарди отбеляза втория си гол в мача, възползвайки се от асистенция на Пабло Обианг. Нападателят получи топката в наказателното поле, залъга, че ще връща назад и с мощен удар в близкия ъгъл смълча трибуните.


Juventus vs Sampdoria 1:2 GOALS HIGHLIGHTS by UCL2410

Така Юве загуби първи точки за 2013 година, като позволи на втория Лацио да се доближи на 5 точки от върха. Сампдория пък се измъкна от зоната на изпадащите и вече е 15-и със 17 точки.