Отборът на Шалке се отдалечи от титлата в немската Бундеслига, след като записа втора поредна загуба. След поражението от Байерн преди седмица, „миньорите” загубиха с 2:4 гостуването си на Хановер в мач от 30-тия кръг на първенството

По този начин отборът на Феликс Магат остана на точка зад лидера Байерн, но при победа на баварците над Байер Леверкузен, авансът им ще стане цели четири точки, четири кръга преди края.

Автогол на Хайко Вестерман и гол на Дидие Я Конан дадоха добър аванс за домакините на почивката. Само в рамките на седем минути в началото на втората част обаче Еду и Иван Ракитич от дузпа изравниха резултата и дадоха надежди на привържениците си за победа.

Хановер обаче нанесе удара си в 80-та минута, когато Хано Балич вкара трети гол за бившия отбор на Чавдар Янков. В даденото продължение на мача пък Дидие Я Конан с втория си гол в мача оформи крайното 4:2 за Хановер.

По този начин Хановер увеличи шансовете си за оставане в Бундеслигата, тъй като е само на точка от спасителното 15-о място, на което е Бохум.

Не така стоят нещата при Херта, тъй като столичани загубиха с 0:1 мача си с Щутгарт след гол на Какау и направиха почти невъзможно оставането си в елита. Българският национал Валери Домовчийски остана на резервната скамейка на своя отбор и така и не се появи в игра.

Кандидатът за място в Шампионската лига Борусия Дортмунд също се изложи, след като загуби с 0:1 гостуването си на Майнц. Единственият гол в срещата отбеляза Адам Шалай в 30-та минута. Димитър Рангелов остана резерва, но влезе в игра в 81-та минута на мястото на Мохамед Зидан.

Вердер записа категорична победа с 4:0 над Фрайбург, докато Борусия Мьонхенгладбах надигра Айтрахт с 2:0. Кьолн изненадващо взе трите точки като гост на Хофенхайм след успех с 2:0.

От 19.30 часа е дербито между Байер и Байерн, а в неделя са мачовете Бохум – Хамбургер и Нюрнберг – Волфсбург.