Българският национал Станислав Ангелов призна в интервю за Гонг, че вече му се иска повече да играе в средата на терена. От началото на сезона във Втора Бундеслига Пелето играе по-често като десен бранител. По принцип играчът минава за поливалентен, тъй като се е подвизавал на почти всички постове в защита и полузащита.

Ангелов е твърд титуляр в своя тим, като е един от футболистите с най-добри оценки според авторитетното списание „Кикер”. Ето какво заяви бившият състезател на Левски и ЦСКА пред Гонг:

- Отборът не върви добре в класирането, но аз съм добре. Здрав съм и играя постоянно. Смятам, че играем много добре, но често ни липсва шанс, а и правим доста елементарни грешки в някои от мачовете ни. Вчера играхме с отбор, който е преди нас в класирането, а ги смачкахме. Трябва да сме постоянни и мисля, че все още имаме шансове да се борим за място на върха.

- Ти си амбициозен човек, задоволявалите това, което правиш в момента и мястото, на което играеш?

- Тези неща не желая да ги коментирам. Не искам да се шуми отново около мен. Имам си договор, който си изпълнявам. Всички знаят, че имах желание да сменя обстановката, но засега съм си тук в Енерги. Работата в момента е доста приятна. Ще видим, договорът ми изтича през лятото. Мисля, че ако сега през зимата има интерес от някъде, нещата могат да се развият. Не знам обаче нищо конкретно.

- Съжаляваш ли, че през лятото нещата със Селтик не се получиха?

- Никога за нищо не съм съжалявал. Каквото е трябвало да стане, то се е получило. Продължавам да си работя и си гледам бъдещето. Какво е било, какво е могло да стане, няма никакво значение. За мен е важна моментната концентрация, физическото и психическото ми състояние. Всичко останало е и малко късмет.

- Дълги години си в играта, доволен ли си от себе си през този сезон?

- Доволен съм от себе си в такава степен, че до този момент играя като десен бек. Усещам, че желанието и възможностите ми са да играя малко по-напред. Чувствам се много добре в халфовата линия. Последния мач играх в средата и нещата се получиха много добре. Надявам се да продължим да практикуваме по този начин и в следващите ни срещи. Най-важно винаги е било представянето на отбора. Където каже треньорът, там ще играя. Хубаво е да бъда полезен.

- Къде по-точно игра в халфовата линия? В средата, както е в националния или по фланговете?

- Ние играхме ромб. Аз бях външен халф, но много често си сменяхме нещата и се получи много добре. Всички се покривахме и нещата станаха отлични. Бяхме много сработени. Добре стана.

- От доста време си в Енерги Котбус, не смяташ ли че могат да ти дадат и капитанската лента?

- Това се решава в началото на сезона. Отборът сам си направи подбор. Избраха се пет човека, които да кажем, че са лидерите в тима. Аз не съм сред тях. Предполагам, че всички хора са наясно със ситуацията от тогава, знаят защо се получи така. Тези неща общо взето не ме интересуват. Искам да съм здрав и да давам, каквото мога за отбора си. За мен няма значение, дали ще съм капитан, или пък няма да бъда.

- Липсва ли ти Митко Рангелов и питат ли за други българи в Енерги?

- Питат ме от време на време за мои колеги, но не е нещо конкретно. Не са ме викали на сериозен разговор за някой, а по-скоро просто подмятат. С Митко бяхме много близки, беше добре, когато бяхме заедно. Не съм мислил чак толкова по въпроса, защото все пак семейството ми е при мен.