Отборът на Парма записа първа победа за годината, налагайки се с минималното 1:0 над гостуващия тим на Сампдория. Българският национал Валери Божинов бе на терена около един час, след като замени контузения Ернан Креспо още през първото полувреме.

Веднага след появяването си в игра Божинов имаше шанс да се разпише, но ударът му бе отразен от стражът на Сампдория.

Единственият гол в мача падна след почивката, когато точен бе Кристиано Дзакардо. След попадението двата тима намалиха оборотите и положенията пред двете врати до края на мача липсваха.

Това бе първи успех за „дуковете” от месец декември, когато се наложиха над Болоня. Успехът днес изкачи тима на Франческо Гуидолин на 12-то място с актив от 33 точки. Сампдория има седем повече и заема седмата позиция.

В другите мачове от днес шампионът Интер записа труден успех с 3:2 като гост на Удиензе, благодарение головете на Балотели, Майкон и Милито. Градския съперник Милан също победи. „Росонерите” се наложиха с 3:1 над Аталанта с попадения на Пато и Балотели. Бразилската звезда се разписа на два пъти, а Роналдиньо не успя да се разпише от дузпа, за да направи успеха на своя тим по изразителен.

Ето всички резултати от днес:

Милан - Аталанта 3:1
Удинезе - Интер 2:3
Киево - Каляри 2:1
Дженоа - Болоня 3:4
Ливорно - Сиена 1:2
Парма - Сампдория 1:0