Ливърпул ще получи 1.5 милиона паунда от Твенте за българския вратар Николай Михайлов, съобщава ливърпулско издание.

Вчера се появиха информации, че националът на България ще премине със свободен трансфер в състава от холандското първенство, където е под наем в момента.

„Сделката е станала факт в рамките на зимния трансферен прозорец. Вратарят Михайлов прекара последните три сезона под наем в Твенте. Сега остава за постоянно там”, пишат в Англия за талантливия вратар.

Новината е доста добра и за Левски, защото при това положение „сините” ще вземат добра сума за своя юноша. Ники Михайлов вече донесе прилична печалба за родния си клуб при продажбата в Ливърпул.

Проверка показва, че при това положение Николай Михайлов се превръща в най-скъпия български вратар в историята. Подобна сума никога не е вадена за български вратар през годините. Очаква се днес юношата на Левски да подпише своя тригодишен контракт с Твенте, което явно е формалност.

Ако информацията от Англия бъде потвърдена от официалните сайтове на двата клуба, Николай Михайлов ще излезе и най-скъпият трансфер на български футболист през изминалия трансферен период, който по принцип бе доста по-скромен.

В Холандия смятат сина на Боби Михайлов за идеален заместник на легендата Сандер Бошкер, който е в края на своята кариера.