Старши треньорът на Керала Бластърс Рене Мюленстийн засипа с похвали звездното попълнение на неговия отбор Димитър Бербатов.

Бербатов официално подписа с индийци

Холандският специалист е отлично запознат с качествата на Берба, тъй като бе асистент на Сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед, а след това работи с нападателя и като мениджър на Фулъм. Според Мюленстийн Бербатов е художник на терена, който внася цвят в играта.

Рене Мюленстийн: Бербатов е един от най-класните играчи

"И двамата (Бербатов и другото звездно попълнение Уес Браун б.р.) бяха много ентусиазирани да дойдат да играят футбол в Индия за Керала Бластърс. Както знаем, много от феновете на Керала са фенове и на Манчестър Юнайтед и заедно се надяваме да донесем нещо от този вид за Керала. Страхотно е отново да работя с тях, защото те ще донесат много опит и качество в отбора. Знаем какво да очакваме едни от други", заяви Мюленстийн.

"Димитър е един от онези играчи, които мога да сравня с артист, художник. Някой, който носи цвета в играта", не спести похвалите си треньорът.

Бербо обеща: Керала, красивият футбол идва!

А относно целите на Керала сподели: "Независимо от турнира или първенството, в което си, искаш да печелиш мачове. Това ще е основният ни фокус. Но ще се целим да го правим, играейки определен стил, който е едновременно успешен и вълнуващ за гледане. Смятам, че имаме задължение да забавляване феновете.

Бербатов се закани: Ще дам нещо специално на индийските фенове!