Димитър Бербатов даде любопитно интервю пред индийската версия на сайта Goal.com, в който говори за своя трансфер в Керала Бластърс, за ролята на треньора Рене Мюленстийн и за страстните индийски фенове, към които отправи големи обещания.

Мюленстийн е работил с Берба като помощник на Сър Алекс в Манчестър Юнайтед, а след това и във Фулъм.

Бербатов официално подписа с индийци

"Големият фактор бе треньорът. Говорихме по телефона и той ми обясни, че би искал да работи отново с мен. Знаейки как той гледа на футбола, това не беше трудно решение. Разбира се, клубът показваше, че ме иска много, постоянно говореше с моя агент, демонстрираше ни уважение и това бе достатъчно да ме убеди, че трябва да приема това предизвикателство в тази нова лига!"

Бербатов отново игра при победа за Берое

"Ще работим заедно за трети път, той ме познава много добре и знае как обичам да играя футбол, от какво се нуждая в тренировките, за да се чувствам добре и да бъда в най-добрата форма за моите години. Спечелихме някои трофеи заедно, така че се надявам да донесем такъв и на Керала!

Берба отговори, дали Керала ще бъде последният отбор в кариерата му

В тригодишната история на Суперлигата Керала Бластърс е двукратен финалист, но все още не е стигал до големия трофей. С привличането на Бербатов и Уес Браун обаче феновете мечтаят за това през предстоящата кампания.

Рене Мюленстийн: Бербатов е един от най-класните играчи

Бербатов говори и за сходствата между Сър Алекс Фъргюсън и Рене Мюленстийн: "Мисля, че и двамата обичат футбола много. Те искат да спечелят всеки мач. Да работиш със Сър Алекс е чудесен начин да учиш за футбола, да прихванеш победния манталитет и съм сигурен, че Рене е напълно подготвен за предизвикателствата пред него."

Берба е наясно и че голямата фенска база на Керала Бластърс ще очаква много от него. "Когато пълниш стадиона всеки път с повече от 50000 фенове, тогава трябва да им даваш нещо специално. Винаги опитвам да играя красив футбол, винаги искам да побеждавам и ще дам всичко от себе си да го правя с моя нов отбор!"

Бербо обеща: Керала, красивият футбол идва!