Българският вратар на Сиена Михаил Иванов допусна попадение от дузпа в мача на дублиращия тим. Срещата се игра на култовия стадион „Енцо Ричи” в град Сасуоли. Първият тим на домакините се състезава в Серия Б и по същото време играеше, като гост на Торино. Двата мача пораждаха едновременно емоции в тифозите на клуба от малкото градче.

Между другото, двубоят между Сасуоло и Сиена завърши 1:1, а Иванов на няколко пъти показа класа. Уви, репортерът на Гонг, не успя да стигне навреме и пропусна първата част, но за това вина носи само железницата в Италия.

Пред гарата в малкото градче, като на празна врата чакаше едно такси. То се отправи на секундата към арената на мача-стадион „Енцо Ричи”. Сметката е пет евро, а първоначалната такса 4. Тоест, стадионът и всичко съществено се намира до гарата.

Най-интересното предстоеше, поне за тези, които влязоха на стадиона след паузата.

Мишо Иванов, който е капитан на отбора си, не спря да командва отбраната. Въпреки това един от съотборниците му направи нарушение за дузпа. Реферът взе, че я даде. Резултатът стана 1:1.

В края на двубоя имаше и няколко скандални ситуации. Играч на Сиена беше изгонен за втори жълт картон, а след него пътя към трибунката пое и треньорът Барони. Същият специалист водеше в няколко срещи и първия състав на Сиена, но го върнаха в „примаверата”.

Зоркото око на Гонг съзря един фотограф на пистата, който се скъса да снима българския вратар. Проверката установи, че човекът се казва Мино Спано. „Аз живея в Сасуоло и съм фен на Иванов. Той е футболист от Серия А и исках да го снимам”, коментира пред Гонг споменатият репортер. „Правя го за удоволствие, това е моето хоби, няма как да се нахраня само с това”, допълни Спано.

След последния съдийски сигнал на рефера Оливиери от Палермо, Мишо Иванов влезе в ролята на капитан и успокои своите съиграчи, които бяха набрали на „чернодрешкото”.

Чудите се откъде е ясно името на съдията? Тимовият лист на стадиончето в Сасуоло скри топката. Явно домакините не страдат от липса на спонсори.

Мачът свърши, а стадионът бе напуснат от около 200 зрители. Поне десет процента от тях бяха мениджъри, които дебнат за млади таланти, като Мишо Иванов. Той вече е запазен. „Сиена не ме пуска никъде. Тук ще продължа да се боря за титулярно място”, сподели видимо доволният Иванов пред Гонг.