Йордан Тодоров подписа днес договор със Стяуа. Футболистът бе в Букурещ, където мина медицински тестове, а след това сложи параф под контракт за 1+1 години. „Трансферът е факт. Искам да благодаря на Емил Данчев за търпението и доверието към мен. Подписах за 1+1 година.Стяуа е един голям отбор и за мен е чест да съм там. Моята мечта да играя в чужбина се сбъдна”, каза Тодоров.

Той заяви, че е нямало никакви проблеми с досегашния му клуб Локомотив Пловдив. „С Локо Пд никога съм нямал проблеми. Всичко е наред. От тук нататък всичко е в моите крака”, заяви пловдивчанинът.

Йордан Тодоров допълни още, че не е говорил на дълго и широко със старши треньора Виктор Пицурка. „Още не сме говорили с Виктор Пицурка на дълго и широко. Разменихме няколко думи. Поласкан съм, че ще работя с такъв голям треньор. Мисля, че ме вземат за десен защитник, но знаете, че може да ме използва където той пожелае”, заяви Тодоров.

Играчът коментира и ситуацията около Левски, тъй като се спрягаше като сигурно ново попълнение в „синия” клуб. „Имах разговори с човек от ръководството на Левски. Имах време за размисъл. Чухме се последните дни, обясних му за какво става въпрос и той прие моето решение. Искам да пожелая както на него, така и на всички успех”, каза Тодоров.

С новия си отбор Йордан Тодоров ще се изправи срещу Динамо Букурещ, чийто треньор е Йоан Андоне. „Към Йоан Андоне ще остана с добри чувства, не знам той към мен как ще е. Може би не той е причината да си тръгна от ЦСКА”, каза още Тодоров.