Българският нападател Георги Христов дебютира със загуба за полския Висла.

Тимът от Краков прекъсна серията си от три поредни победи след поражение с 0:1 при гостуването си на Белхатов в мач от 18-ия кръг на местния шампионат.

Христов игра цял мач за Висла и се представи на сравнително добро ниво. Тимът от Краков запази лидерската си позиция в класирането с 40 точки, въпреки загубата. На второ място е Легия Варшава с 38 точки.

Давид Новак откри резултата още във втората минута. До почивката гостите изглеждаха объркани, а българинът беше незабележим на терена.

През първото полувреме Христов бе изолиран от своите съотборници и рядко получаваше топката.

През втората част Висла натисна и на няколко пъти беше близо до изравняването. Христов определено подобри играта си и имаше няколко възможности да се разпише.

Христов направи голям пропуск в 54-ата минута. Той не успя да прати топката в мрежата отблизо с глава, след като преди това Марсело беше ударил напречната греда.

В 66-ата минута българинът беше спънат на границата на наказателното поле. Андраж Кирм шутира от фаула, вратарят Лукаш Сарела отклони в гредата, а Жуниор Диас на успя да вкара отскочилата топка в празната врата.

Шест минути по-късно българският нападател стреля опасно, но топката мина близо до гредата на Сапела.