Отборът на Челси отново е едноличен лидер в английската Висша лига. Лондончани се наложиха с 3:0 над Бирмингам в мач от 23-ия кръг на шампионата и събраха актив от 51 точки. Вторият Манчестър Юнайтед е с точка по-малко и мач повече от тима на Карло Анчелоти.

Головете за домакините вкараха Флоран Малуда и Франк Лампард, който се отчете с две попадения. Френският национал откри резултата на „Стамфорд бридж” още в петата минута на мача след удар с глава. Джо Коул проби добре отдясно и центрира прецизно, а за Малуда не представляваше трудност да даде преднина на своя тим.

Вторият гол в срещата дойде в 32-ата минута, когато точен бе Франк Лампард от около 22 метра. Тимът на Челси доминираше тотално над своя съперник през целия мач, но само разконцентрираната игра в предни позиции запази цифровото съотношение почти до края. Крайният резултат бе оформен в последната минута на срещата, а автор на третия гол стана отново английският национал Лампард.

В друг мач от междинния кръг на Премиършип, Стилиян Петров и неговият Астън Вила стигнаха до нулево равенство с Арсенал. Българският национал до последно бе под въпрос за мача заради проблеми с ахилеса, но в крайна сметка започна двубоя като титуляр. Като цяло възпитаниците на Арсен Венгер бяха по-добрия отбор на терена, но на два пъти нямаха късмет пред гола, когато топката срещна гредите зад Брад Фридъл.

В останалите два двубоя от днес Евертън се наложи с 2:0 над Съндърланд, а Блекбърн взе трудно трите точки срещу Уигън Атлетик.