Директорът на Алания Владикавказ - Александър Стелмах, определи целите, които ще стоят пред тима в елита на Русия. Съставът, в който влизат двамата бивши играчи на ЦСКА - Иван Иванов и Иван Стоянов, ще гони място в първата десетка.

„Щастливи сме, че се връщаме в руския футбол. С достойнство и чест ще защитаваме цветовете на Алания”, сподели директорът на тима от Владикавказ.

Тимът ще замени в шампионата на Русия ФК Москва, чийто основен спонсор „Норилский никел” се отказа от финансиране на столичния отбор. Шампионът на страната от 1995 година, заел трето място във втората по сила дивизия през изминалия сезон, се завръща в елита след четиригодишно отсъствие. На 14 март, в рамките на първия кръг от новия шампионат, Алания ще приеме Сатурн.

Според директора на отбора от Владикавказ Александър Стелмах, в завръщането на тима в елита няма и грам политически оттенък, каквито слухове се появиха в местната преса. Шефът на Алания увери, че футболистите му са амбицирани да докажат, че могат да побеждават.

„Преодоляхме много трудности по пътя си към завръщането в Първа лига. Но проблемите се преодоляват по-лесно, когато ръководството на републиката помага. Нямаше да играем в елита, ако не беше тази помощ. Оказахме се в неприятна ситуация, когато трябваше рязко да форсираме селекцията си”, сподели Александър Стелмах.

„Ние не си поставяме за цел да не изпаднем. Нашата цел е да побеждаваме във всеки мач. Надяваме се да заемем място над десетото”, повече от категоричен бе шефът на Алания.