Според информация на руската агенция ТАСС българският футболист Георги Пеев е бил преместен в дублиращия състав на Амкар, а след това предрсрочно е пуснат в отпуска.

"Ръководството награди Пеев и го пусна да почива. Тоест за него ваканцията започна по-рано, отколкото за останалите", каза старши треньорът на Амкар Муслин. 

"През януари ние започваме подготовка за пролетния полусезон. Има време. Сега не мога да кажа дали Пеев повече няма да бъде в клуба. За да се върне той в основния състав, трбва да промени поведението си", допълни той.

Отборът на "червено-черните" е напуснат от още един български футболист, защитника Захари Сираков, който според думите на Муслин е "контузен и вече е отлетял за България, за да се лекува".

Захари Сираков играе за отбора от Перм от сезона 2004 година, а Георги Пеев - от 2007 година. В началото на този сезон българският полузащитник Благой Георгиев напусна Амкар.

Преди няколко дни Георги Пеев разказа за бедственото финансово положение на Амкар.

"На нашите играчи не им плащат от четири месеца и това се отразява на нашата игра", каза Муслин, потвърждавайки по този начин думите на Пеев. /БТА