Ръководството на Амкар (Перм) на последната си среща с отбора преди две седмици е обявило, че няма пари да погаси задълженията по договорите на треньорите и играчите и в момента няма яснота кога това ще се случи. 

Това разказа старши треньорът на руския елитен клуб Славолюб Муслин пред агенция ТАСС непосредствено преди днешната среща с Динамо (Москва).

"За последен път ни платиха през юли и до момента няма никакви изменения. Преди две седмици, преди срещата с Арсенал (Тула), се състоя и последната ни среща с ръководството на клуба. Казаха ни, че пари няма и не е ясно кога ще има. Пари няма, единствено мога да продам бъбрека си, ни каза един от нашите шефове", разказа бившият треньор на Левски Славолюб Муслин. 

В Амкар има и трима български футболисти - Георги Пеев, Захари Сираков и Петър Занев, като единствено последния играе в последните срещи.

Амкар става вторият клуб от руската Висша лига, който е разтърсван от сериозни финансови драми. На 22-и ноември и ФК Ростов получи серия от предизвестния за неполучени суми от играчи и персонал. Вратарят Стипе Плетикоса излезе пред медиите и разказа, че футболистите не са получавали пари от няколко месеца.

На въпрос дали футболистите на Амкар възнамеряват да предприемат някакви действия срещу клуба, Муслин отговори: "Поне засега не са ми казали, но може и да са замислили нещо. Днес ни предстои последната среща за годината с Динамо (Москва). Ще я изиграем, а след това ще видим какво ще стане. Момчетата са истински герои, защото не мрънкат. Те искат вече да излязат във ваканция, да си починат, но как ще стане това без пари? Идват и празници".

Към момента Амкар се намира на 14-о място в класирането с 12 точки./БТА