Динамо Москва разби Амкар Перм с 5:0 в среща от 17-ия кръг на руското първенство. Станислав Манолев беше записан като резерва и не се появи в състава на домакините, а Занев изигра цял мач за Амкар.

Домакините започнаха активно, но в 5-ата минута пас на Бютнер към Коломейцев, позволи на последния да стреля неточно.

В 15-ата минута се наложи Герус да спасява отбора си от попадение, след като Йонов стреля опасно. В 22-ата минута Джуджак намери Курани в изгодна позиция и той не сбърка за 1:0. До почивката и двата състава пропуснаха да реализират от изгодни положения.

Само три минути след почивката Йонов намери Курани, който от своя страна пусна пас към Валбуена и французина насочи топката под гредата за 2:0.

В 61-ата минута Курани пропусна да вкара своя втори гол в мача, но не сполучи. В 67-ата минута след отлично изпълнен пряк свободен удар в стил Дейвид Бекъм Джуджак направи преднината на Динамо класическа.

Гостите отвърнаха с опасен удар на Коломейцев, но на пътя на топката застана бранител на домакините и предотврати опасността. В 81-ата минута Йонов направи резултата 4:0 след като кълбото се озова в него, а той не пропусна да накаже Герус. В 88-ата минута Юсупов се измъкна от опита за изкуствена засада на Амкар и прониза Герус, фиксирайки крайното 5:0.

До края на двубоя домакините можеха да реализират и нов гол, но вратарят на Амкар не позволи това да се случи.

След успеха Динамо е на третото място с 32 точки, но и с мач по-малко, а Амкар е на 14-ото място с 12 точки.