Коринтианс освободи Адриано, обяви официалният сайт на бразилския клуб, след като 30-годишният нападател продължи да демонстрира тотална незаинтересованост към професионалните си задължения.

Бившият голмайстор на Интер, Фиорентина, Парма, Рома, Фламенго и националния отбор на Бразилия имаше договор до 30 юни тази година, но контрактът му бе прекратен преждевременно, заради пренебрежителното му отношение към футболните му изяви.

„Коринтианс направи всичко, за да помогне на Адриано“, каза спортният директор на тима Роберто де Андраде пред радио „Глобо“.

„Направихме всичко по силите си, за го вкараме във форма отново и стигнахме до извода, че е най-добре да прекратим договора и той се съгласи“, добавиха от Коринтианс.

Адриано, който едно време бе получил прякора Императора с изявите си на терена, в последните години показва напълно несериозно отношение към футбола, като след редица своеволия бе натирен първо от Интер, а след това и от Рома.

В Коринтианс голаджията играеше с потресаващ за футболист външен вид, с огромен корем и доста килограми над необходимото. Търпението на ръководството на клуба преля, след като Адриано първо отказа да се премери колко килограма е, а след това за пореден път опита да не се яви на тренировка.