Една от големите звезди в редиците на Наполи – Лоренцо Инсиние беше категоричен, че би желал да завърши кариерата си в своя роден тим. По този повод нападателят не пропусна да последва примера на клубния бос Аурелио де Лаурентис и на свой ред да метне „отровна стреличка” по новия наставник на Ювентус Маурицио Сари.

Капитанът на „партенопеите”, изглежда, също не е приел добре факта, че Сари пое Ювентус, след като преди това в продължение на 3 години беше наставник на Наполи. „Вече го казах и ще го повторя отново: за нас, неаполитанците, това беше предателство”, подчерта 28-годишният италиански национал. „Сега трябва да се фокусираме върху самия нас и да опитаме да го победим. Скудетото е мечтата за всички нас и ще направим още един опит.”

„Винаги съм помагал на своите съотборници, без значение дали нося капитанска лента или не”, добави играчът, който напоследък отнесе доста критики от Де Лаурентис и треньора Карло Анчелоти. „Интерпретирам техните думи като опити да ме „подпалят”, за да мога да давам 100 процента. Екипът на Наполи винаги е бил важен за мен, а да играеш за своя роден тим като неаполитанец не е лесно.”

„Опитвам да помагам на всички, аз съм първият, който е недоволен след равенство или загуба. Важното е да останем единни, защото заедно можем да постигнем велики неща. Няма магическа топка, чрез която да предвидим кога можем да спечелим титлата, но както всяка друга година, ще дадем най-доброто от себе си, за да останем конкурентни до самия край.”

„Трансфер в чужбина? Не, все още съм млад. Щастлив съм в Наполи и искам да остана тук до края на своята кариера. Мечта за всички неаполитански момчета е да играят тук и съм много горд, че съм в такава позиция”, добави Инсиние.