Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис очевидно ще води дълга психологическа война с новия наставник на Ювентус – и бивш такъв на неговия тим – Маурицио Сари. Филмовият магнат отново нападна някогашния си приятел, като му пожела да не спечели нищо в Торино.

Сари пое Наполи през 2015 година и двамата с клубния бос много бързо си допаднаха. В последните седмици от престоя на специалиста обаче двамата си говореха единствено чрез медиите, а Де Лаурентис винаги намираше за какво да критикува наставника. Очевидно колоритният бос на „везувианите” не смята да „заравя томахавките”.

Босът на Наполи веднага "захапа" Сари: Ще е готино да го бием

„Маурицио е добър треньор, видях много от него”, заяви Де Лаурентис за „Кориере дела сера”. „Не съм изненадан от това, футболът отдавна не е място за икони. Той не спечели нищичко тук и може да не спечели нищо в Торино. Сега Сари е противник и мога да му пожелая единствено да не печели.”

„Поддръжник съм на свободата, затова уважавам неговия избор (да поеме Ювентус – б.р.). Хората могат да правят каквото сметнат за добре, стига да поемат отговорност.”

„Никога не съм вярвал в неподправената любов на Сари към Наполи. Времето показа, че съм прав. Често се повтарям, че подкрепям моногамията, вярвам в брака и съм в Наполи от 15 години, макар и част от нашите фенове да се опитват да ми пречат.”

Сари: За мен е важно да не се налага да водя мачовете на Юве гол

„Споровете просто се случват, но важното е да останеш верен на каузата и на любовта към нашите цветове. Моят избор извира от сърцето и си остава такъв.”

„Сари работи по 15 часа на днес и мисли единствено за терена. Той няма време за човешки отношения, поне не и на работното място. Вярвам, че за трите му години в Наполи той никога не взе участие във вечеря с целия отбор и играчите си.”

„Той мисли единствено за мачове, за мениджмънт на футболистите. Околният свят не представлява интерес за него, а това може да е положителна или отрицателна черта.”

Сари нареди Дъглас и Дибала до CR7, остана уклончив за Ел Пипита

„Точно в този момент единствено Юве има място в неговото съзнание. Това задвижва машината на неговите амбиции. Той може и да разстроил много хора, но неговите приоритети се намират на друга плоскост.”

„Разбирам разочарованието сред феновете на Наполи. Те изживяват футбола по органичен начин и Сари отне частица от техните души. Той е умен и находчив, свикнал е да работи за себе си. Чак след това идват стилът и елегантността… Той е човек на стадиона, на трубината, такъв, който ще направи всичко, за да задоволи феновете. Анчелоти е бизнесмен, жител на света. Хубаво е да разговаряш с него и по други теми извън футбола. Маурицио ще има нужда от време, неговият клуб ще му го осигури, но ще бъде много забавно, когато Анчелоти го надвие на терена”, завърши Де Лаурентис.