Иконата на Рома Франческо Тоти призна, че конлфиктът му с бившия вече треньор на отбора Лучано Спалети никога няма да бъде разрешен. Настоящият директор на „джалоросите” намекна, че лошите му взаимоотношения със специалиста са изиграли роля при оттеглянето му.

Аве, "Ил Капитано"! Тоти се сбогува с Рома

В края на сезон 2016/2017 Принца на Рим сложи край на дните си като футболист на 40-годишна възраст. Преди оттеглянето не бе тайна, че Тоти и Спалети имаха своите различия, а в резултат феновете се обърнаха срещу наставника, който в доста случаи пускаше славния ветеран като резерва.

Бивш треньор на Тоти: Други решиха, че времето му изтече

„В нито един момент ние със Спалети не се изяснихме, а не мисля, че някога ще го сторим. Имах желанието да приключа кариерата си по различен начин”, заяви Тоти в пространно интервю за „Скай Италия”.

Първи значим успех за директора Франческо Тоти

„Ако бях на негово място, щях да се отнеса с играча – а преди всичко с човека – по различен начин. Щях да разговарям с него и да сравним идеите си.”

„Във всеки случай получих възможност да направя стъпката от футболист към директор на Рома и го сторих по правилния начин: с хармония, интелигентност и зрялост. Израснах на този терен и ще умра на него.”

Тоти: Съжалявам единствено, че не играх с Роналдо

„Не мисля, че ще се намери друг Тоти, който би останал толкова дълго в Рома. Футболът вече е повече бизнес и е трудно за младите играчи да останат в един клуб до живот като мен или Даниеле Де Роси. Невъзможно е да видим това отново. Освен това преди фокусът беше повече върху талантливите италиански младоци вместо при търсенето на следващия бразилски, аржентински или южноамерикански талант”, допълни Тоти.

През последните години президентът на Рома Джеймс Палота е критикуван от привържениците, че продава най-силните си футболисти. „Ако бях на негово място, щях да похарча каквато и да било сума, за да взема най-силните играчи на планетата. Трябват ти класни играчи, за да печелиш трофеи. Винаги съм го казвал и няма да си променя мнението”, добави Тоти.

„В същото време обаче не съм аз човекът, който контролира парите. Президентът решава. Той определя бюджета и на тази база трябва да конструираме отбор”, допълни Тоти.