Бившият френски национал Кристоф Дюгари отново пусна пиперливия си език в действие, като този път реши да коментира легендата на Рома Франческо Тоти. Всъщност за някогашния нападател Принца на Рим изобщо не заслужава да се нарича „легенда”, тъй като по думите му е спечелил твърде малко.

40-годишният Тоти се сбогува с „джалоросите” при домакинството срещу Дженоа (3:2) от последния кръг на Серия А, като стадионът се пръскаше по шевовете. След 24 сезона в първия тим бележитият голаджия през сълзи си все довиждане с тифозите, които го боготворяха в хода на цялата му кариера.

Дюгари не прощава: Ибра е конус, а Моуриньо - загубен

Дюгари, който всичко на всичко има 1 сезон в Италия с Милан, счете за нужно да изкаже колоритното си мнение. „Аз не бих могъл да наредя Тоти сред легендите”, каза 45-годишният французин пред радио RMC. „Ако е бил чак толкова силен футболист, то тогава Рома не биваше да има само една титла на Италия. Ако си легенда, трябва да си печелил повече.”

Дюгари: В главата на Супер Марио не всички лампи светят

„Разбира се, сега говорим за един страхотен клубен играч. Това е една романтична история. Макар Тоти да е вкарал толкова много голове, не мога да го поставя сред най-добрите футболисти.”

Дюгари пак в атака: За милионен път - Ибра не е велик

„Той спечели Световното първенство, това е вярно, но не беше главното действащо лице. Дори не играеше чак толкова. За мен той не постигна пълен успех – дали защото не желаеше да напусне Рим или защото никога не получи интересна оферта”, заключи Дюгари.