Бившият наставник на Рома Зденек Земан също се присъедини в лагера на хората, които мислят, че има нещо нередно около края на кариерата на Франческо Тоти в Рома. Според чеха ръководните фактори в клуба са взели решението вместо 40-годишния футболист и реално не са му дали право на избор.

Свен-Горан Ериксон: Тоти не е герой, той е бог

В неделя при домакинството срещу Дженоа „Олимпико” ще си вземе сбогом с Принца на Рим, който посвети цялата си кариера на „джалоросите”. Самият Тоти не даде категоричен отговор дали приключва изобщо с футбола, а по-нататъшните му действия ще покажат дали в информациите за разрив с ръководството има нещо вярно. Президентът на Рома Джеймс Палота и новият спортен директор Мончи бяха хората, които потвърдиха, че Тоти се отказва още преди самият той да го стори. Ако знаменитият нападател облече екипа на друг тим, то тогава ще останат малко съмнения за развоя на събитията.

Тоти отказа да потвърди оттегля ли се наистина

Земан от своя страна почти няма такива, защото е уверен, че Тоти е нямал думата в случая. „В своето изявление той не каза, че иска да приключи с футбола”, отчете специалистът пред „Гадзета дело спорт”. „Други решиха вместо него, че той повече няма да играе за Рома. Надявам се Франческо да се забавлява и да се наслаждава отново. Не бих могъл да си го представя в друг отбор от Италия.”

"Вечните врагове" на Рома се сбогуваха с Тоти

„Познавам го и знам, че ще му бъде много трудно за запази нужните баланс и уважение. Въпреки всичко не съм изненадан, знам какво е дал Франческо на Рома, как ги носеше на раменете си.”

"Стара кримка" от калчото страда заради отношението към Тоти

„Тоти изгради толкова много треньори през годините, а не обратното”, заключи Земан.