Очевидно Франческо Тоти се справя повече от добре новото си амплоа на директор. Медиите в Италия доложиха, че Рома съвсем скоро ще има нов спонсор върху фланелките си само и единствено благодарение на клубната легенда.

Тоти: Беше ми трудно да свикна, че не съм футболист

От сезон 2012/2013 досега „джалоросите” не са имали основен спонсор, което говори, че дотук са изпуснати доста възможности за съществени и регулярни постъпления. За сравнение хегемонът през последните 6 сезона в Серия А Ювентус всяка година получава по 17 милиона евро от своя основен благодетел – автомобилната компания „Фиат”, чието лого грее върху екипите на „бианконерите”. Интер от своя страна има гарантирани 10 милиона евро от „Пирели”, а годишната сума може да се увеличи с бонуси, зависими от представянето на отбора.

Тоти: Съжалявам само, че не играх с Роналдо

Вестник „Ла Република” твърди, че Тоти е положил сериозни усилия неговият любим Рома да не изостава в това отношнеие. Бележитият нападател прекрати футболната си кариера в края на миналия сезон и сега е част от управата на „римските вълци”. Слуховете сочат, че скоро турска авиокомпания ще стане главен партньор на Рома, а в замяна Тоти ще се снима в рекламен видеоклип. Турците били готови да плащат по 7-8 милиона евро на сезон.

Споразумението още не е подписано, ала се счита, че това е въпрос на време.