Лучано Спалети бе видимо разтърсен, след загубата на Наполи с 2:3 от Емполи. Неаполитанците водеха с 2:0 до 80-ата минута, но допуснаха три безответни гола между 80-а и 87-а минута.

„Отговорността е на треньора. Поемам последствията, клубът ще направи оценка за мен в края на сезона“, започна наставникът.

Gulliver/GettyImages
32 снимки

Стана ясно, че от 1942 г. Наполи не е губил мач в Серия А,след като е водил с 2:0. Партенопеите обаче допуснаха три гола за седем минути на „Карло Кастелани“, за да се предадат окончателно в битката за Скудетото.

„Мога само да забележа какво се случи. Ясно е, че да си представиш такъв край на мача е трудно. Направихме много грешки“, каза Спалети за DAZN, шепнейки едва-едва.

„Неизбежно треньорът трябва да поеме голяма част от вината за отношението на играчите. Очевидно нещо се обърка“, добави италианският специалист.

„Отговорен съм за този отбор, за тяхното отношение, за подхода им, така че поемам последствията за това, което се е случило на терена. Голяма част от това е моя вина. Работим заедно от почти година, трябваше да създадем манталитет“, завърши Спалети.