Сампдория победи с 2:1 у дома Интер, нанасяйки едва второ поражение на „нерадзурите“ през този сезон. Попаденията бяха дело на Антонио Кадрева и Балде Кейта за генуезците. Стефан де Фрай пък се разписа за гостите.

Този резултат сложи край на серията от 8 последователни успеха в Калчото на възпитаниците на Антонио Конте, които за последно изгубиха точки на 8 ноември при визитата си на Аталанта. Тимът на Клаудио Раниери пък се изкачи до 11-ата позиция с 20 точки.

Така по-късно тази вечер водачът Милан ще има възможността да дръпне с 4 пред градския си съперник, ако успее да се справи с шампиона Ювентус на "Сан Сиро". При триумф на „бианконерите“ обаче момчетата на Андреа Пирло ще излязат четвърти, на 6 пункта зад Интер и с двубой по-малко.

Getty Images/Gulliver
8 снимки


В 10-ата минута бранител на домакините игра с ръка в наказателното поле и реферът Паоло Валери посочи бялата точка. Алексис Санчес изпълни в долния ляв ъгъл, но Аудеро отрази.

5 минути по-късно Лоренцо Тонели засече с глава подаване от крилото, но удари горната греда.

В 23-ата минута отново системата за видеоповторение се намеси и съдията даде наказателен удар за генуезците заради игра с ръка на Барела. Антонио Кандрева се засили от 11-те метра и матира Ханданович в левия край на вратата.

В 38-ата Дамсгард направи чудесен пробив от центъра, преодоля трима души по десния фланг, след което подаде към центъра на наказателното поле, където свободният Балде Кейта отблизо прониза Ханданович за 2:0.

В 45-ата минута Санчес стреля опасно към десния ъгъл, но Аудеро парира.

В 65-ата минута Де Фрай се извиси над всички в пеналтерията при изпълнение на корнер и намали на 1:2.

В 73-ата минута Лукаку се отскубна от опеката си в наказателното поле и отправи удар с глава в левия ъгъл, но Аудеро се намеси брилянтно и запази вратата си непокътната.

10 минути след това и Перишич нанесе изстрел от въздуха при идентична ситуация, ала мерникът му бе неточен.