Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо е наел популярния като „адвокат на звездите“ Дейвид Чеснъф, за да го представлява по обвиненията в изнасилване, пише ABC.

Както е известно, Катрин Майорга повдигна обвинение срещу петкратния носител на „Златната топка“, че бил с нея против волята ѝ през 2009 година. Без много време за губене, португалецът поверил защитата на юриста, който е представлява Майкъл Джексън, Парис Хилтън, Леонардо ди Каприо и други.

Чеснъф се занимава с наказателно право от години, като се ползва със сериозен авторитет в САЩ. Хонорарът му бил много голям, но според запознати – оправдан. Сега специалистът има 20 дни, за да подготви отговор по исковата молба на Майорга.

Кристиано Роналдо

източник: Gulliver/Getty Images

Междувременно по-рано Кристиано Роналдо неколкократно категорично отрече обвиненията на въпросната дама. В негова защита се обяви и настоящият му клуб, както и жената до него – Джорджина Родригес.

Все пак целият скандал рефлектира негативно върху нападателя, а той се отдръпна от националния отбор на Португалия до изясняване на случая. Лично футболистът помолил Федерацията и селекционера Фернандо Сантош да не попада сред повиканите футболисти за следващите мачове от Лигата на Нациите, за да може спокойно да разреши неприятностите, които го споходиха.

Какви са обвиненията в изнасилване срещу Роналдо?