Звездата на Ювентус Кристиано Роналдо категорично отрече обвиненията за изнасилване, направени от Катрин Майорга, жената, която е завела гражданско дело срещу португалския футболист.

Г-жа Майорга твърди, че Роналдо я е изнасилил в Лас Вегас през 2009 година.

Адвокатите, представляващи г-жа Майорга, ще проведат пресконференция в Лас Вегас в следващите часове, за да запознаят по-подробно медиите с твърдението и иска на жената.

Роналдо публикува в своя Twitter акаунт следното: „Отричам категорично обвиненията срещу мен. Изнасилването е гнусно престъпление, което противоречи на всичко, в което вярвам.“

„Аз искам да изчистя името си и отказвам да захранвам медийните спектакли, създадени от хора, които искат да се прмотират за моя сметка“, добави португалецът.

„Моето ясно съзнание ще ми позволи да чакам със спокойствие резултатите от всички разследвания, които се водят срещу мен“, написа още Роналдо.

През уикенда петкратният носител на Златната топка описа твърденията, които първоначално бяха публикувани в германското издание „Der Spiegel , като "фалшиви новини" във видео пост на Instagram. 

Адвокатът на Кристиано Роналдо – Кристиян Шерц настоява, че твърдението е „незаконно“ и е „едно от най-сериозните нарушения на личните права“.

Какви са обвиненията в изнасилване срещу Кристиано Роналдо

Появи се видео с пияния Роналдо и „жертвата“ му Майорга​

Джорджина защити Роналдо след обвиненията в изнасилване​

Роналдо ще съди изданието, обявило го за изнасилвач​

Проговори жената, която претендира, че е изнасилена от Роналдо​