Жената, която обвинява Кристиано Роналдо в изнасилване, възнамерявала да се самоубие след предполагаемия инцидент през 2009 година, твърдят адвокатите й.

Катрин Майорга ще съди звездата на Ювентус. Обвиненията й са, че той се е възползвал сексуално от нея в апартамента си в Лас Вегас преди почти 10 години.

34-годишната жена твърди, че тогава играчът е изпратил екип от специалисти, които да възпрепятстват наказателното преследване срещу него. За да не се разгласява случаят, тя подписала споразумение, в замяна на което взела 268 хиляди долара. В началото на седмицата обаче Майорга размислила и отишла в полицията в Лас Вегас, като поискала разследването да продължи.

33-годишният играч отхвърли всички обвинения срещу него.

Адвокатите на Катрин Майорга дадоха пресконференция в Лас Вегас, на която разгласиха каква е психиатричната оценка на жената. Според нея тя е била психически неспособна да сключи подобно парично споразумение, което е било уредено преди години.

Г-жа Майорга е изглеждала „емоционално много крехка и уплашена“, когато е инструктирала своите адвокати.

Тя им е споделила още, че след евентуалното сексуално посегателство е изпаднала в депресия, възнамерявала е да сложи край на живота си, злоупотребявала е с алкохол, имала е трудности при поддържането на лични взаимоотношения с други хора.

Адвокатите й твърдят още, че посттравматичното разстройство и депресията са в следствие на изнасилването. Нападението й е причинило тежки умствени и емоционални щети.

Г-жа Майорга е напуснала Лас Вегас, за да избегне огромното медийно внимание към нея. Тя не присъства на пресконференцията.

Какви са обвиненията в изнасилване срещу Кристиано Роналдо

Появи се видео с пияния Роналдо и „жертвата“ му Майорга​

Джорджина защити Роналдо след обвиненията в изнасилване​

Роналдо ще съди изданието, обявило го за изнасилвач​

Проговори жената, която претендира, че е изнасилена от Роналдо​