Ювентус като клуб най-сетне наруши мълчанието си относно случващото се с най-скъпата им покупка за всички времена Кристиано Роналдо и обвиненията в изнасилване срещу него. „Бианконерите” бяха категорични, че случилото по никакъв начин не променя мнението им за петкратния носител на „Златната топка”.

В момента 33-годиншият португалец е субект по подновено разследване в Лас Вегас във връзка с предполагаемото изнасилване на 34-годишната Катрин Майорга през 2009-а. От правния екип на американката изразиха готовност да разкрият част от доказателствата си, в това число дрехите, които е носела Майорга по време на предполагаемото престъпление, а също и правен документ с подписа на Роналдо.

Към този момент футболистът отрича твърдо всички обвинения, а до тази вечер Ювентус тактично запазваше мълчание. Очевидно обаче притеснението, което един от големите спонсори на футболиста изрази, принуди „старата госпожа” да заяви позиция.

„Кристиано Роналдо показа през последните месеци своя страхотен професионализъм и посвещаване, които са високо оценени от всички в Ювентус”, публикува Ювентус в официалния си „Туитър” акаунт.

„Събитията, които биват датиран отпреди почти 10 години, не променят нашето мнение, което се споделя от всеки, който се докоснал до този велик шампион”, допълниха от торинския гранд.

В момента се роят информациите, че спонсори и благотворителни организации – като EA Sports и Save the Chlidren респективно – обмислят да прекратят взаимоотношенията си с Роналдо заради обвиненията.

Още по темата:

Мастит спонсор разтревожен от обвиненията към Роналдо 

Фернандо Сантош: Не вярвам, че Кристиано е способен да изнасили жена

Обвиненията в изнасилване оставиха Роналдо извън състава на Португалия

Обвинилата Роналдо искала да се самоубие

Кристиано категорично отрече обвиненията в изнасилване

Появи се видео с пияния Роналдо и "жертвата" му Майорга