Полицията в Лас Вегас възобнови разследването по делото за изнасилване на Катрин Майорга. Дамата обвини звездата на Ювентус Кристиано Роналдо, че се е възползвал от нея.

По думите на Катрин Майорга, португалският национал е извършил предполагаемото престъпление на 13 юни 2009 година в хотелска стая в „Палмс“.

34-годишната учителка, която тогава е била амбициозен модел, обвинява Кристиано Роналдо, че се е възползвал от нея. Той я е атакувал, въпреки че тя крещяла „Не, не, не!“

Самият играч вече пусна видео послание в Instagram, на което обяви, че това е фалшива новина.

„Те искат да популяризират себе си, като използват моето име. Нормално е. Те искат да бъдат известни, но това е част от живота. Аз съм щастлив човек и всичко е наред“, обяви Кристиано Роналдо.

Двамата са се срещнали в нощния клуб на хотела, където футболистът бил отседнал по време на почивка. Снимки от тогава показват, че Роналдо и Катрин Майорга са били там, като дори си шепнат на ухо.

Според обвиненията, подадени в съда, футболистът е поканил дамата и свой приятел в апартамента си в хотела, за да се наслаждават на гледката на Лас Вегас.

Тя отказала да влезе в горещата вана, защото не искала да съсипе роклята си, тогава Роналдо й предложил къси гащи и тениска, след което я насочил към банята, където тя да се преоблече.

Според свидетелските показания, докато тя се преобличала, футболистът влязъл при нея и я приканил да правят секс. Тя отказала, като пожелала да напусне апартамента. Докато излизала, Кристиано Роналдо я придърпал в спалнята, в леглото, и се опитал да я склони. Тя отново отказала и въпреки че крещяла „Не, не, не“, била изнасилена.

В жалбата пише още, че Роналдо е напуснал спалнята след нападението, заявявайки, че съжалява, и че той обикновено е джентълмен".

В отговор на обвиненията, португалецът е потвърдил, че е правил секс с Катрин Майорга, но е било по взаимно съгласие.

Тя твърди, че е съобщила в полицията за инцидента още в същия ден и е отишла до болницата в Лас Вегас, където е било документирано предполагаемото изнасилване.

По-късно тя си наема адвокат и през 2010 г. е договорила извънсъдебно споразумение в размер на 287 000 паунда. Като част от тази сделка тя се съгласила да не говори публично за обвиненията си.

Според Роналдо физическите наранявания на модела са били причинени от друго лице, а не от него.

Ако всичко се развие в неблагоприятна светлина за футболиста, той може да попадне в затвора с доживотна присъда за сексуално насилие.

Самият играч вече получи подкрепа от Джорджина Родригес, която го защити, след като обвиненията се появиха на бял свят.