Не минаха и 3 месеца след трансфера на Адриен Рабио от Пари Сен Жермен в Ювентус, а френският полузащитник започна да следва позната линия на поведение. Според италианските медии халфът е недоволен от игровите си минути до момента – нещо, което стоеше в основата на раздялата му с френския шампион.

За 24-годишния играч торинци не платиха трансферна сума, тъй като на 30 юни неговият договор с ПСЖ изтече и той си тръгна като свободен агент. Играчът пристигна с травма, като му отне известно време, за да се включи пълноценно в лятната подготовка.

До този момент той има точно 27 минути футбол през сезон 2019/2020, като те дойдоха в първия кръг на Серия А срещу Парма. В следващите 3 шампионатни срещи, както и при 2:2 срещу Атлетико Мадрид в Шампионската лига през седмицата, той остана неизползвана резерва.

В събота, след трудната победа над Верона с 2:1, треньорът Маурицио Сари бе помолен да коментира развитието на кариерата за Рабио. „Какво би трябвало Адриен да си мисли ли? Че Блес Матюиди е много силен”, беше лаконичният отговор на специалиста.

Френското издание „Сокър Линк” също твърди, че Рабио „започва да става нетърпелив” и иска „веднъж завинаги” да се върне в игра. От друга страна италианските медии твърдят, че на този етап Сари ще запази статуквото, а Блес Матюиди Сами Кедира и Миралем Пянич ще бъдат предпочитаните му опции в центъра на терена.