Изненадващата загуба на Ювентус у дома от Беневенто породи нови критики към актуалния шампион, а основната мишена отново бе Кристиано Роналдо. Италианската преса не спести нищо на португалеца особено след отпадането от елиминацииите на Шампионската лига, както и след загубата в Торино последният кръг, която отдалечи много „бианконерите” в борбата им за Скудетото.

Още по темата:

Директор в Юве: Кристиано остава при нас

Остър конфликт в Юве между Пирло и Аниели

Tuttosport описа, че Индзаги явно „прекрасно е проследил срещата между Юве и Порто”, подчертавайки проблемите на Юве. „Стартът беше ужасен. Серия от технически неточности, умора и апатичност, която бе гарнирана със спящо настроение”, написа торинският ежедненвник.

„Кристиано не е свързан с играта. Няма общо със себе си. Мората пък изглежда на човек, който преди малко е приключил с 42-километричен маратон”.

Gulliver/Getty Images
20 снимки

Gazetta dello Sport също следва същата точка, като от изданието написаха, че Мората е била добри движения, ала ударите му са били отчайващи. Медията потвърди, че няма връзка между него и Кристиано, което влияе на атаката на Юве.

Кристиано Роналдо също така бива винен и от други италиански журналисти, които отличават, че играчът „не е в час”. „Стреля няколко пъти от границата, но това не беше заплаха. Това ли е Роналдо? Той винаги закъсняваше с движенията си и обработването на топката”, продължи Gazzetta dello Sport.