Агентът на Николо Дзаниоло - Клаудио Вигорели, се е срещнал със спортния директор на Рома Тиаго Пинто, за да обсъдят подновяването на контракта на играча. Преговорите не са се оказали особено ползотворни на фона на спекулациите за интерес от Милан и Ювентус към левичаря.

22-годишният италиански национал имаше труден сезон под ръководството на Жозе Моуриньо, в който се отчете с голяма непоследователност в изявите си в Серия А. В Лигата на конференциите бившият играч на Интер игра с по-голям успех, като дори вкара победния гол във финала срещу Фейенорд за 1:0.

С изтичането на договора му през 2024 г., евентуалното подновяване на Дзаниоло е една от най-горещите теми при „джалоросите“ през последните месеци.

Както пише „Калчомеркато“, Дзаниоло иска новата му заплата да е сходна на тази на най-добрите играчи в отбора Лоренцо Пелегрини и Тами Ейбрахам – около 5 милиона евро на сезон. „Вълците“ обаче не са склонни да увеличат заплатата му толкова много, въпреки че са съгласни, че леко увеличение е оправдано.

Разговорите между Вигорели и Пинто не са отбелязали почти никакъв напредък и продажба на италианеца не е изключена още това лято. Милан и Ювентус са свързвани с трансфер за Дзаниоло, но засега не са пристигали оферти, удовлетворяващи Рома.