Лацио разби Милан с 4:0 в мач от 19-ия кръг на Серия А. Сергей Милинкович-Савич откри за домакините още в 4-ата минута на срещата, а Матия Дзакани удвои преднината на "римските орли" в 38-ата минута. 

Луис Алберто оформи класическия резултат в 65-ата минута от дузпа. Десет минути след това и Фелипе Андерсон се разписа за "римските орли".

Така Лацио излезе на третото място в италианския шампионат, изпреварвайки Рома и Интер, които са със същия актив от точки - 37, но с по-лоша голова разлика. "Росонерите" са на второто място само с една точка пред "римските орли" и на 12 от лидера Наполи.


Gulliver/GettyImages
36 снимки

Домакините започнаха силно и още в 4-ата минута създадоха страхотна атака, която мина през Матия Дзакани. Той нахлу в наказателното поле и пусна пас по земята към бялата точка за изпълнение на дузпи. Там Луис Алберто и Фелипе Андерсон пропуснаха топката, която стигна до Сергей Милинкович-Савич. Той на свой ред не сбърка и прати топката в мрежата на "росонерите" за 1:0.

В 16-ата минута Рафаел Леао получи топката на границата на наказателното поле на Лацио. Португалецът се опита да намери път към вратата на "римските орли", но защитата на домакините си свърши работата отлично и не му позволи да стреля.

Минута по-късно отново Дзакани проби отляво по фланга, подобно на ситуацията за гола. Той отново пусна пас, този път към Фелипе Андерсон, който обаче не успя да си спре добре топката, която бе изчистена. 

Сандро Тонали нанесе точен удар за "росонерите" в 19-ата минута. Полузащитникът си опита късмета от сериозна дистанция, а изстрелът му попадна в средата на вратата, където Иван Проведел улови без проблеми.

В 23-ата минута Стефано Пиоли бе принуден да извърши принудителна смяна, след като Томори имаше проблеми. Симон Кяер влезе в игра. 

Десет минути по-късно Милан все още нямаше отговор. "Росонерите" нямаха чисти голови положения пред вратата на Лацио, а имаха и проблеми при изнасянето на топката.

Педро проби в наказателното поле на Милан в 35-ата минута, след като получи пас от Дзакани. Педо потърси Фелипе Андерсон в наказателното поле, но бразилецът се размина с топката.

В 38-ата минута "римските орли" стигнаха до втори гол. Педро изведе Марушич, който стреля от малък ъгъл. Топката се удари в гредата, а след това попадна в краката на свободния Дзакани, който я прати в опразнената врата на "росонерите" за 2:0.

Луис Алберто изведе Дзакани сам срещу вратаря с великолепен пас. В последните секунди на редовното време на първата част Дзакани получи този шанс да реализира втори гол и общо трети във вратата на "росонерите". Той обаче се забави и ударът му бе блокиран от защитник на гостите.

Исмаел Бенасер бе страшно близо до попадението в 49-ата минута и то от пряк свободен удар. Футболистът на Милан стреля, а топката мина на сантиметри от гредата след леко докосване в стената. 

В 53-ата минута реферът си навлече гнева на "римските орли", след като не даде авантаж при нарушение срещу Фелип Андерсон. Футболист на домакините обаче оставаше сам срещу вратаря на Милан и можеше да вкара трети гол, но бе спрян от съдийския сигнал за фал. Играчите на Лацио така и не разбраха защо съдията не е дал авантаж при тази ситуация. 

Фелипе Андерсон остана сам срещу Татарушану в 59-ата минута, но бразилецът не успя да преодолее стража на Милан, който успя да спаси с крак. След това бе отсъдена и засада. 

Две минути след това стана напечено пред вратата на домакините, след като Леао бе потърсен с копващо подаване. Португалецът се хвърли за топката, но не успя да я добута във вратата на "римските орли". 

В 67-ата минута Фелипе Андерсон стигна до дълъг пас по левия фланг. Той запази спокойствие и нахлу в наказателното поле на Милан, след което подаде към Педро, който се включваше на скорост. Той бе спрян с нарушение на Калулу, което доведе до дузпа за Лацио. За "римските орли" Луис Алберто се нагърби с отговрността да изпълни наказателния удар. Той бе безгрешен от бялата точка и изпрати много мощен удар под напречната греда - 3:0.

Поредна страхотна комбинация на Лацио в 75-ата минута доведе до нов гол за "римските орли". Дзакани намери Луис Алберто, на когото бе оставено прекалено много време в наказателното поле на Милан. Той успя да намери правилното развитие на атаката, а именно да подаде на Фелипе Андерсон, който успя да прати топката покрай стража на "росонерите" за 4:0.

В 83-ата минута Ромеро и Фелипе Андерсон направиха двойно около наказателното на "росонерите", а Ромеро опита и да стреля, но бе блокиран. 

FT / ЛАЦИО - МИЛАН 4:0

1:0 Сергей Милинкович-Савич 4'

2:0 Матия Дзакани 38'

3:0 Луис Алберт 65' (дуз)

4:0 Фелипе Андерсон 75'

Съставите на двата отбора:

ЛАЦИО: 94. Иван Проведел, 23. Хисаж, 15. Николо Казеле, 13. Алесио Романьоли, 77. Адам Марушич, 21. Сергей Милинкович-Савич, 32. Данило Каталди, 10. Луис Алберто, 9. Педро, 7. Фелипе Андерсон, 20. Матия Дзакани

Старши треньор: Маурицио Сари

МИЛАН: 1. Татарушану, 21. Сержиньо Дест, 23. Фикайо Томори, 20. Пиер Калулу, 2. Давиде Калабрия, 8. Сандро Тонали, 4. Исмаел Бенасер, 30. Жуниор Месиаш, 10. Брахим Диас, 17. Рафаел Леао, 9. Оливие Жиру

Старши треньор: Стефано Пиоли