Интер надви Емполи с 3:0 като гост и по този начин сложи край на негативната си серия от пет поредни мача без успех в Серия А. Два гола за „нерадзурите“ отбеляза Ромелу Лукаку, а един добави Лаутаро Мартинес.

„Нерадзурите“ вече имат 54 точки на петата позиция и са на две зад четвъртия Рома, който е и с мач по-малко. Зад Интер остава градският съперник Милан с 53 точки и мач пасив.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

Първото полувреме на стадион „Карло Кастелани“ не предложи абсолютно нищо интересно. Интер владееше инициативата, но не стигаше до почти никакви опасности и удари пред вратата на тосканския тим.

Втората част започна точно по вкуса на „нерадзурите“. Белгийският нападател Ромелу Лукаку откри още в 48-ата минута, когато бе намерен с пас от Марсело Брозович на границата на наказателното поле и с по-слабия си десен крак намери долния десен ъгъл.

Двайсетина минути по-късно миланският колос можеше да удвои преднината си, но Стефан де Фрай намери напречната греда над Самуеле Перизан.

Все пак Интер стигна до втори гол в 76-ата минута, когато Лукаку тръгна на скорост, излъга бранител, за да си освободи място за стрелба и с безупречен удар в далечния ъгъл направи 0:2.

Две минути преди изтичането на редовното време и Лаутаро Мартинес се разписа, за да оформи крайното 0:3. Аржентинецът пое подаване от автора на първите два гола Лукаку, справи се с бранител на Емполи и завърши голмайсторски във вратата на Перизан.