Отборът на Интер разби с 5:0 Фрозиноне като гост в мач от 36-ия кръг на Серия А. "Нерадзурите" се върнаха на победния път след загубата от Сасуоло в предния си двубой.

Тимът на Индзаги вече спечели титлата в Италия, но все пак иска да завърши и по най-добрия начин шампионската си кампания. Към момента грандът от Милано има 92 точки. Фрозиноне на свой ред допусна загуба след шест мача без такава. Тимът е опасно близо до зоната на изпадащите - само на 2 точки от 18-ия Удинезе, но и с мач повече.

Интер поведе в 19-ата минута на мача, след като Давиде Фратези получи в наказателното и демонстрира хладнокръвие, стреляйки от движение. Редовността на гола бе проверена чрез ВАР, но в крайна сметка съдията Антонио Джуа посочи центъра.

Останалите четири попадения паднаха през втората част. В 60-ата минута Марко Арнаутович се разписа, а в 77-ата Таджън Бюканън направи резултата класически 3:0.

Само три минути след това Лаутаро Мартинес стигна до топка в наказателното и я изстреля в долния десен ъгъл на противниковата врата за 4:0. В 84-ата минута Маркъс Тюрам вкара страхотен гол, прехвърляйки стража на Фрозиноне Микеле Черофолини за 5:0.