Приятната изненада в Серия А този сезон Болоня направи зрелищно 3:3 като домакин на Ювентус в среща от предпоследния 37-и кръг в Калчото. „Биаконерите“ показаха страхотен характер в последните около двадесет минути на двубоя, след като преди това бяха неузнаваеми и губеха с три попадения, дело на Рикардо Калафиори във втората и 53-ата минута, а между тях се разписа и Сантиаго Кастро в 11-ата. Торинци, обаче, се върнаха след попадения на Федерико Киеза в 76-ата, Аркадиуш Милик в 83-ата и на Кенан Йълдъз минута по-късно.

Домакините откриха резултата още след по-малко от 120 секунди игра. Топката бе центрирана от корнер в наказателното поле, където  се получи разбъркване. Защитникът Рикардо Калафиори стигна до топката и с мощен удар на остави шансове на Войчех Шчесни, като изстрелът му първо срещна напречната греда преди да намери мрежата – 1:0.

„Рособлу” бързо стигна и до второ попадение в 11-ата минута, когато Сантиаго Кастро засече центриране на Кацпер Урбански и прати топката във вратата с глава за 2:0.

В 13-ата минута трети гол на домакините бе отменен правилно заради засада на Йенс Одгар. До края на първото полувреме нямаше други опасности.

Осем минути след почивката, обаче, този път Болоня отбеляза трето попадение. Домакините отнеха топката в средата на терена и веднага я пратиха в предни позиции, там Данило не се намеси достатъчно убедително и позволи на Калафиори да му отнеме и останал очи в очи с Войчех Шчесни хладнокръвно копна топката, за да отбележи за 3:0.

Пет минути по-късно гостите се върнаха в двубоя. Федерико Киеза се възползва от грешка на бранител на “рособлу” и вкара за 3:1 с хладнокръвно изпълнение в десния ъгъл.

Снимки: Gulliver/GettyImages
35 снимки

В 83-ата минута Юветус отбеляза и втори гол. Аркадиуш Милик изпълни пряк свободен удар по прекрасен начин и топката влетя неспасяемо в горния десен ъгъл.

Само минута след това торинци изравниха. Домакините допуснаха поредна грешка в отбрана, а Кенан Йълдъз с удар от границата на пеналтерията преодоля Шкорупски за крайното 3:3.

Юве можеше да направи и пълен обрат в две минути преди края на редовното време, когато след хубава комбинация Киеза бе изведен в наказателното поле и само намесата на защитник в последния момент попречи на нападателя да отбележи четвърти гол за своя тим.

В крайна сметка срещата завърши без победител, като двата тима остават с равен брой точки - по 68, съответно на третото и четвъртото място в класирането. Така битката за бронзовите медали изглежда ще се реши в последния кръг от сезона, когато Болоня ще се изправи срещу Дженоа, докато Ювентус ще играе с Монца.