Италианскят шампион Интер постигна важна победа с 3:1 в гостуването си Специя в първи двубой от 33-ия кръг на италианската Серия А. Марсело Брозович откри в 31-ата, а Лаутаро Мартинес удвои в 73-ата минута. Джулио Маджоре намали пасива на домакините в 88-ата, но Алексис Санчес подпечата успеха за „нерадзурите“ в третата минута от добавеното време.

Българският национален Петко Христов не взе участие и изгледа срещата от резервната скамейка на домакините.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

В 31-ата минута Марсело Брозович даде аванс на Интер в резултата. Заелият позиция в противниковото наказателно поле защитник Данило Д'Амброзио с хубав пас с глава подаде на връхлитащия Брозович и хърватският халф с безпощаден шут от въздуха с левия крак опъна мрежата зад безпомощния Иван Проведел - 0:1.

Вторият гол загостите падна в 73-ата минута, когато Иван Перишич показа техника и прецизност, центрирайки към Мартинес отляво, а аржентинецът с брилянтно докосване отклони топката, така че тя да стане достатъчно трудна за спасяване и да се оплете в мрежата зад Проведел - 0:2.

Две минути преди края домакините успяха да намалят изоставането си. Халфът Джулио Маджоре със страхотен изстрел направи резултата 1:2.

В третата от четирите добавени минути Алексис Санчес сложи край на спора, правейки резултата 1:3 с удар по земя от много удобна позиция.

След успеха си Интер вече има 69 точки и заема второто място, с две по-малко от лидера и градски съперник Милан. Специя е на 15-а позиция с 33 точки, с 11 повече от опасната зона.